«Να δώσει τα ονόματα ο Ρουμελιώτης» ζητούν Κακλαμάνης και Κουίκ

Για πρωτοβουλίες που θα αναλάβει μίλησε ο υπουργός Επικρατείας

Να δώσει τα ονόματα των δημοσιογράφων στη δημοσιότητα κάλεσαν ο Τέρενς Κουίκ και ο Νικήτας Κακλαμάνης τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, μετά τις καταγγελίες στην Επιτροπή για το Μνημόνιο πως δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

«Με συναίσθηση ευθύνης ζητώ από το ΔΝΤ να δώσει τα ονόματα τρων δημοσιογράφων μετά τις καταγγελίες του κ. Ρουμελιώτη. Δεν μπορεί να πέφτουν όλοι μέσα στον κουβά της λάσπης ή των εικασιών» τόνισε –μιλώντας στο Mega- ο Τέρε��ς Κουίκ.

Ο υπουργός Επικρατείας συμβούλεψε όσους δημοσιογράφους μετείχαν σε τέτοια σεμινάρια «να το πουν ευθαρσώς», ενώ σημείωσε ότι δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να δώσει τα ονόματα.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι θα συνεννοηθεί με την κυβέρνηση και θα δει μήπως μπορεί να κάνει κάτι, όπως να στείλει απευθείας γράμμα στη Λαγκάρντ ζητώντας να του στείλουν τα ονόματα, ενώ υπογράμμισε ότι θα μιλήσει και με τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Να δώσει τα ονόματα κάλεσε τον κ. Ρουμελιώτη και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε στην επιτροπή για το μνημόνιο που κάνατε την καταγγελία και να μας πείτε ποιοι ήταν αυτοί» είπε ο πρώην υπουργός.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Και εσείς κα πρόεδρε, που ενδελεχώς επιμένετε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, περιμένω να τον φωνάξετε τον κ. Ρουμελιώτη και να τον έχετε εκεί 4-5 ώρες, όσο χρειαστεί. Μας ενδιαφέρει όλους μας να μάθουμε».