Άναψε «φωτιές» μεταξύ Τσιρώνη και Δούρου η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Αιτία το χρέος των 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια για άμμο και μηχανήματα

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και την περιφερειάρχη Αττικής προκαλεί η πυρκαϊά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο που "έπνιξε" στον καπνό την Αττική.

Ο Γιάννης Τσιρώνης επέρριψε ευθύνες στη Ρένα Δούρου για χρέος μισού εκατομμυρίου ευρώ στον εργολάβο με τον οποίο είχε συνάψει σύμβαση, με αποτέλεσμα η μονάδα που τυλίχθηκε στις φλόγες να έχει ξεμείνει από προστατευτική άμμο και αντιπυρικά μηχανήματα.

«Μου ομολόγησαν ότι δεν πληρώθηκε ο εργολάβος, ούτε για το χώμα, ούτε για τα μηχανήματα…» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Η περιφερειάρχης, μόλις της μετέφεραν τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός έσπευσε αμέσως στον Ασπρόπυργο, όπου εξακόντισε αιχμηρά βέλη κατά του Γιάννη Τσιρώνη. «Να επικρατήσει ψυχραιμία και σοβαρότητα από τους αρμόδιους» δήλωσε.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, προϊστάμενος υπουργός του Γιάννη Τσιρώνη, που υπαινίχθηκε ότι η φωτιά ήταν σκόπιμη και παραδέχθηκε ότι το νέφος που έχει «πνίξει» την Αττική είναι επικίνδυνο.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος δήλωσε από την πλευρά του ότι για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάζονται 500 φορτηγά με χώμα που έχουν κόστος 200.000 ευρώ.