O κακός χαμός στην Επιτροπή για την ΕΡΤ: Αιχμές κατά κυβέρνησης και... Κωνσταντοπούλου!

«Όχι» από Ραχήλ σε Ταγματάρχη - Βολές από Μητρόπουλο κατά Ζωής και Ραχήλ

Ένα μεγαλοπρεπές «όχι» εισέπραξε η υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ από τη Ραχήλ Μακρή, η οποία μάλιστα άφησε αιχμές και κατά της κυβέρνησης για την επιλογή του.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση και με αρκετά φορτισμένο κλίμα, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακοινώνει στο ξεκίνημα της συνεδρίασης την αντικατάσταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου, ο οποίος είχε εκφράσει ανοιχτά την αντίρρηση του στο πρόσωπο του κ. Ταγματάρχη, με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Ραχήλ Μακρή επιδόθηκε σε… μίνι ανάκριση προς τον κ. Ταγματάρχη.

Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε αγώνες «κατά του μαύρου της ΕΡΤ» και ζήτησε από τον κ. Ταγματάρχη εξηγήσεις σχετικά με ένα άρθρο που είχε γράψει το 2014, στο οποίο -κατά την ίδια- ισχυριζόταν ότι για το «μαύρο» έφταιγαν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Η κα Μακρή τόνισε πως με βάση τα δείγματα γραφής που είχε δώσει ο κ. Ταγματάρχης στην προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ, δεν είναι επαρκής για τη θέση. Μάλιστα, τόνισε ότι αν εργαζόταν σε πολυεθνική στον ιδιωτικό τομέα, θα τον είχαν απολύσει!

«Εισηγούμαι αρνητικά για τη διεύθυνση για να υπερασπιστώ όλους έλληνες πολίτες αλλά και την κυβέρνηση από μελλοντικές λανθασμένες επιλογές» τόνισε η κα Μακρή, εξαπολύοντας βέλη και κατά της κυβέρνησης.

Η ίδια, πρόσθεσε ότι τάσσεται κατά και της υποψηφιότητας για το ΔΣ της ΕΡΤ της σκηνοθέτη Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου, εξηγώντας ότι δεν πείστηκε από την απάντηση της τελευταίας πως δεν είναι βαφτισιμιά του κ. Ταγματάρχη.

Λίγη ώρα μετά, τη... σκυτάλη πήρε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος δε δίστασε εμμέσως αλλά πολύ σαφώς να κατηγορήσει την πρόεδρο της Επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλους βουλευτές της Επιτροπής (σ.σ.: βλέπε Ραχήλ Μακρή) ότι... βασανίζουν και προσβάλουν τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον υποψήφιο διευθύνων σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη!

Ενοχλημένη η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε στον αντιπρόεδρο της Βουλής με ειρωνεία ότι δεν τους βασανίζει κανείς και πως τους έχουν προσφέρει και καφέ (!), με τον κ. Μητρόπουλο να επιστρέφει στη θέση του (ετοιμαζόταν να αποχωρήσει) και να... αναρωτιέται με νόημα για πόσον καιρό ακόμη θα είναι αντιπρόεδρος!