Μετά το σάλο, αποσύρθηκε η ιδέα: «Όχι» Στρατούλη στο σπάσιμο ομολόγων

«Η κυβέρνηση εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά»

Τέλος στα σενάρια για «σπάσιμο» ομολόγου του ΕΤΕΑ​ προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου βάζει ο Δημήτρης Στρατούλης μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ασφάλισης επισημαίνει ότι η εισήγηση του δ.σ. του ΕΤΕΑ «αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόηση ��ου και τη σύμφωνη γνώμη του γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του Διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά».

Συνεχίζοντας, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι το υπουργείο «συμβάλλει άμεσα στην αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ, που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό κούρεμα κατά 53% των αποθεματικών του από την κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012 και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον», ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση «εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις όχι μόνο θα καταβάλλονται κανονικά, που είναι το αυτονόητο, αλλά και χωρίς τις σφαγιαστικές μειώσεις, που θα γίνονταν εάν εφαρμόζαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος , που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ο υπουργός εξαπολύει επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων», ενώ υποστηρίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτήσει «για τη κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων τα χρόνια του μνημονίου».