Βίτσας: Χρειαζόμαστε μια λογική συμφωνία

Στόχος να αναδιαρθρώσουμε το χρέος και να φέρουμε ανάπτυξη

​Την ανάγκη ύπαρξης μιας λογικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, o κ.Βίτσας υποστήριξε πως «όσο ανάγκη έχουμε εμείς για μια λογική συμφωνία, τόσο ανάγκη έχουνε και οι εταίροι μας και οι δανειστές μας», παραπέμποντας στις χθεσινές δηλώσεις Δραγασάκη περί επίτευξης συμφωνίας μέχρι 19 Μαΐου.

Αν και σύμφωνα με τον κ.Βίτσα προέχει η επίτευξη μιας λογικής συμφωνίας, εξετάζονται και άλλες λύσεις, όπως μια μερική λύση, που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση ενός τμήματος ρευστότητας.

«Ο στόχος είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε σε μια συμφωνία, που θα έχει δύο βασικά στοιχεία, το ένα ζήτημα θα αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους και το άλλο, θα αφορά τον τρόπο, που θα έχουμε μια αναπτυξιακή πολιτική, η οποία χρειάζεται και αυτή χρηματοδότηση» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε σε βάρος της κυβέρνησης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ο κ.Βίτσας υποστήριξε πως τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι εντός του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και όλα τα άλλα, μένει να γίνουν.