Γιούνκερ: Δεν αποτελεί επιλογή το Grexit

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις»

Να βάλει στο ντουλάπι τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που έχουν φουντώσει θέλησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, εξηγώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε κινδύνους για όλη την Ευρώπη.

Ο Γιούνκερ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη στη χώρα μας ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις απέναντι στην ευρωζώνη και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

«Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος δεν «ξέχασε» τον καλό του φίλο Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε χθες συνάντηση, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις. Αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα».

BINTEO STAR