Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ: Σας καλώ να στηρίξετε τη χώρα μου

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να επικρίνω την ελληνική κυβέρνηση»

Να στηρίξουν την Ελλάδα κάλεσε τους υπόλοιπους αρχηγούς των κεντροδεξιών κομμάτων της ΕΕ ο Αντώνης Σαμαράς κατά την σύνοδο του ΕΛΚ.

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να επικρίνω την σημερινή κυβέρνηση στη χώρα μου. Κριτική, όπως έχω υποχρέωση, την κάνω στην Ελλάδα. Σήμερα το μήνυμά μου προς εσάς είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού υποστηρίζει ένθερμα την συμμετοχή της χώρας μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς στην τοποθέτησή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Δεν βρίσκομαι εδώ μόνο για να σας υπενθυμίσω τις οδυνηρές προσπάθειες και τις ακόμα πιο οδυνηρές θυσίες του Ελληνικού λαού, τα τελευταία χρόνια, για να επιτύχουν την δημοσιονομική προσαρμογή και τις τόσο απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Βρίσκομαι εδώ για να σας ζητήσω να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να διασφαλίσουμε ότι όλες αυτές οι θυσίες δεν θα αποδειχθούν μάταιες».

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τέλος τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο του ΕΛΚ:

«Σας καλώ όλους να στηρίξετε την Ελλάδα. Όχι αυτή την κυβέρνηση ή την άλλη ή οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά να στηρίξετε την ίδια την Ελλάδα, να βγει από τα προβλήματά της. Δώστε στη χώρα μου μιαν ευκαιρία. Την έχει κερδίσει επάξιά. Και την αξίζει!

Η αξιοπρέπεια μιας χώρας είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση και για την Ελευθερία της και για την κοινωνική της Συνοχή. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει την εξάρτησή της από δανεικά για μακρύ χρονικό διάστημα».