Κατάινεν: Τα προβλήματα της Ελλάδας μπορούν να λυθούν με αμοιβαία εμπιστοσύνη

«Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την οδό των μεταρρυθμίσεων» διαμήνυσε

Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει την Ελλάδα να επωφεληθεί από το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ, μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν, o οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

«Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να βρούμε ειδικούς τρόπους να φέρουμε επενδύσεις, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την οδό των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε στους δημοσιογράφους για τις επαφές του στην Αθήνα ο κ. Κατάινεν.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ενώ αύριο προγραμματίζεται συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο Κατάινεν απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Θέλουμε να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην περίπτωση που η Ελλάδα επιθυμεί να δώσει περισσότερα δάνεια, μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων». Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία και με το κεντρικό κράτος και με την τοπική αυτοδιοίκηση.