Θεοδωράκης: Έξοδος από το ευρώ ίσον εθνική τραγωδία

Καλεί τον Τσίπρα «να πάρει τις αποφάσεις του»

Να πάρει τις αποφάσεις του για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όπως έχει πάρει εντολή, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Αλλαγές και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία. Αυτό είναι το δίλημμα» δήλωσε μιλώντας στους υπεύθυνους των τομέων πολιτικής του Ποταμιού σε συνεδρίαση στην αίθουσα της Βουλής.

Ο επικεφαλής του Ποταμίου υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας δεν είναι υπόθεση ενός μόνο κόμματος αλλά ευρύτερων συννενοήσεων, κάνοντας λόγο για «φιάσκο με τους διαπραγματευτικούς ερασιτεχνισμούς».

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για τη σύμπραξη της με τους ΑΝΕΛ αλλά και για το διπλό πρόσωπο που -όπως είπε- εμφανίζει στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και στο τρόπο που πολιτεύεται στο εσωτερικό της χώρας.

Αναφορικά με την τακτική της κυβέρνησης και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κ. Τσίπρας είπε: «Κάποιοι υπουργοί είναι λαλίστατοι αλλά έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συντάξουν. Γιατί άλλο οι προεκλογικές ρητορείες και άλλο η κυβερνητική πολιτική. Άλλο η Κουμουνδούρου και άλλο το Μαξίμου. Κάποιοι δεν μπορούν και κάποιοι άλλοι δε θέλουν. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να μεταμο��φώνεται από ενθουσιώδης Ευρωπαίος στο Βερολίνο σε διαχειριστή ενός αποπνικτικού εσωκομματικού και κυβερνητικού περιβάλλοντος που κυριαρχείται από πρόσωπα και ιδεοληψίες του παρελθόντος».