Καραγκούνης: Θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί ο κ. Κατρούγκαλος

«Πρόκειται για τεράστιο ηθικό και πολιτικό θέμα»

Την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ζήτησε (και) ο Κώστας Καραγκούνης.

«Υπάρχει τεράστιο ηθικό και πολιτικό θέμα και νομίζω ότι έχει ήδη αργήσει να παραιτηθεί ο κ. Κατρούγκαλος και είδα και τον κ. Σακελλαρίδη ο οποίος κάλυψε απολύτως τον κ. Κατρούγκαλο οπότε αυτή η υπόθεση αφορά συνολικά την κυβέρνηση» τόνισε o εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων» στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο είναι «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να γίνεται». Παράλληλα, κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να μας πει πότε έχει γίνει η αναστολή από την δικηγορική ιδιότητα του κ. Κατρούγκαλου».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργών-βουλευτών, ο κ. Καραγκούνης είπε: «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε ασυμβίβαστο ή δεν θέλουμε ασυμβίβαστο. Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται ασυμβίβαστο γιατί δεν μπορεί να εξαρτάται ο κάθε πολιτικός από τον οποιοδήποτε, πρέπει να έχει το επάγγελμά του. Το ζήτημα είναι το εξής, είναι άλλο όταν είσαι βουλευτής και ποιες υποθέσεις αναλαμβάνεις ξεκάθαρα και διαυγέστατα και άλλο όταν είσαι υπουργός την ίδια στιγμή που γίνεσαι υπουργός να στρέφεσαι εναντίον του ελληνικού δημοσίου».

Τέλος, σχολιάζοντας την επιστολή Τσίπρα στους ξένους ηγέτες την 15η Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα γιατί φαίνεται ότι έχει σταλεί αυτή η επιστολή στις 15 του μηνός και στην ουσία λέει ότι η χώρα οδηγείται στην χρεοκοπία και θα κάνει στάση πληρωμών δηλαδή ή θα πληρώσει τα χρέη της ή θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Εδώ βάζει ξεκάθαρα ζήτημα στάσης πληρωμών και χρεοκοπίας όταν την ίδια στιγμή έβγαινε και διαβεβαίωνε τους πάντες ότι δεν υπάρχει ��ανένα πρόβλημα ρευστότητας, πρόβλημα με την αποπληρωμή των δανείων, κανένα απολύτως πρόβλημα. Εγώ θα επιθυμούσα ο κ. Τσίπρας αυτά να έρθει να τα πει στην Ελληνική Βουλή και να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες και όχι να ενημερώνει τους δανειστές».