«Ή εκπληκτικά προετοιμασμένος ή εκπληκτικά ηλίθιος ο Τσίπρας»!

«Μα τι στο καλό κάνει;» αναρωτιέται το Eurointelligence για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Μα τι στο καλό κάνει ο Τσίπρας;» αναρωτιέται το Eurointelligence, ένα φόρουμ ανάλυσης πολιτικοοικονομικών νέων, σε σημερινό άρθρο του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο η ελληνική κυβέρνηση.

«Είναι είτε εκπληκτικά μελετημένη είτε εκπληκτικά ηλίθια (σ.σ.: κίνηση του Τσίπρα») τονίζει το δημοσίευμα, εξηγώντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ των διεκδικήσεων κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο.


«Αυτή η προβοκατόρικη ρητορική σημαίνει ότι είτε η ελληνική κυβέρνηση κινείται ακόμη σε προεκλογικούς ρυθμούς και είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνέπειες είτε ότι θεωρεί δεδομένη τη στήριξη των Γερμανών για το θέμα» τονίζει το Eurointelligence, το οποίο υπογραμμίζει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, που άφησε ανοικτό το να γίνει κατάσχεση γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα για τα θύματα του Διστόμου.

Συνεχίζοντας, η Eurointelligence κάνει μία αναφορά στη διαμάχη των Σόιμπλε-Βαρουφάκη στο Eurogroup της Δευτέρας και προβαίνει στην εκτίμηση ότι η στήριξη από τη Γερμανία «δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

«Ο Τσίπρας ξεκάθαρα "παίζει" μπροστά στο κοινό του, όμως τέτοιου είδους διπλωματία δεν μπορεί να έχει ευτυχή κατάληξη. Κάποιος θα χάσει από την αντιπαράθεση Τσίπρα-Γερμανίας και το πιο σημαντικό είναι πως κάποιος θα φαίνεται ως χαμένος. Αυτός μάλλον θα είναι η Ελλάδα, εκτός κι αν όλο αυτό το σκηνικό είναι "στημένο" προκειμένου η Ευρωζώνη να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα Grexit. Eνδεχόμενο κατά το οποίο η Αθήνα θα χρειαστεί ένα plan το οποίο δε δείχνει πως διαθέτει ακόμα» καταλήγει το άρθρο.