Μητρόπουλος: Ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στο λαό

"Oι δανειστές θέλουν κι άλλα μέτρα"

​Στην χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για τη ρευστότητα, την στιγμή που οι δανειστές «δίνουν μάχη για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα».

«Οι δανειστές επέμειναν χθες να έρχεται εδώ η τρόικα και να ληφθούν κι άλλα μέτρα, σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος των εταίρων είναι να συνεχίσουν τον εκβιασμό σε βάρος της Ελλάδας με όχημα τη ρευστότητα και την ασφυξία, προκειμένου να στείλουν μήνυμα σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική ακόμη και όταν η διαπραγμάτευση γίνεται από αριστερή κυβέρνηση.

«Μέχρι τώρα η κυβέρνηση άντεξε, αλλά το στοίχημα του Σόιμπλε δεν είναι να μεταλλαχτεί μνημονιακά ο Τσίπρας, αλλά να στείλουν μήνυμα στους Πορτογάλους και σε όλους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, προειδοποιώντας παράλληλα πως «θα πρέπει να διαβάζουμε τα συντάγματα και τους νόμους. Είχα γνωστοποιήσει και στην ηγεσία ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, ενδεχομένως να μην πετύχουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στο λαό».