Telegraph: «Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει»

«Η θηλιά της Ευρώπης στενεύει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ»

​Να αντιμετωπίσει την γυμνή αλήθεια καλεί η βρετανική εφημερίδα Telegraph, την ελληνική κυβέρνηση, διαφορετικά η χρεοκοπία είναι προ των πυλών.

«Η θηλιά της Ευρώπης στενεύει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε θα χρεοκοπήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της η Telegraph, επισημαίνοντας ότι τα πάντα έχουν να κάνουν με τον χρόνο.

«Το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της μεγάλωσε τη Δευτέρα καθώς η χώρα δέχθηκε προειδοποίηση πως πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ξεκλειδωθούν τα ζωτικά κεφάλαια που θα την κρατήσουν ζωντανή», τονίζει η εφημερίδα.

Όπως σχολιάζει μάλιστα αυτό ήταν το μήνυμα τόσο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και του Γερούν Ντάισελμπλουμ χθες στις Βρυξέλλες, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η Αθήνα συνέταξε ένα πρόγραμμα έξι σημείων που περιλαμβάνει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης της απάντησαν πως αυτά δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των δανειστών. Οι προτάσεις του Βαρουφάκη προσέλκυσαν τον χλευασμό από μερίδα των πιστωτριών χωρών που ζητούν από την Αθήνα να πάρει περαιτέρω μέτρα λιτότητας για να λάβει, ως αντάλλαγμα, μέρος των χρημάτων που είναι να λάβει».

Το άρθρο της Telegraph προσθέτει ότι τώρα πλέον το λόγο έχουν τα τεχνικά κλιμάκια που θα αναλάβουν να εξετάσουν τα δεδομένα και τις αριθμητικές παραμέτρους των μέτρων και να αποφασίσουν αν θα ολοκληρωθεί ή όχι η αξιολόγηση.

Τα περιθώρια είναι αρκετά πιεστικά για την Αθήνα, που έχει μπροστά της την αποπληρωμή των 350 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Παρασκευή, την ώρα που η ρευστότητα στα κρατικά ταμεία μειώνεται, με την εφημερίδα να τονίζει ότι αρκετοί Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί να ξεμείνει από χρήματα.