Φλαμπουράρης: Yπάρχει πρόβλημα ρευστότητας-Μπορεί να ζητήσουμε παράταση

"Η συμφωνία πρέπει να έρθει στη Βουλή" - Πρώτη ανάρτηση: 10:47

​Στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το κυβερνητικό έργο Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Ήταν μία πάρα πολύ παραγωγική Κοινοβουλευτική ομάδα με στήριξη του mail, με κριτική και ��ε απόρριψη. Αυτοί που μίλησαν ήταν περίπου 18, που τάχθηκαν είτε εναντίον, είτε με εντονότατο προβληματισμό που σήμαινε ουσιαστικά άρνηση, εν τέλει ψηφίσαν πέντε κατά και πέντε λευκό», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Είναι λογικό σε ένα τέτοιο κείμενο, το οποίο δεν ήταν σαφές και δεν ήταν 100% στη γραμμή που είχαμε εμείς» πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις.

Στο ερώτημα αν πρέπει αυτή η συμφωνία να έρθει στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός. «Χθες, δεν αποφασίσαμε τι θα γίνει. Κάποιοι υποστήριξαν ότι πρέπει να έρθει, κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν είναι ανάγκη να έρθει στη Βουλή. Η τελική απόφαση θα παρθεί στην πολιτική γραμματεία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πάντως ότι κατά την δική του άποψη, η συμφωνία πρέπει να πάει στην Βουλή.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει φόβος στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους Έλληνες να... συνηθίσουν αυτή την εικόνα, καθώς όπως είπε «διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και στην δική μας την Αριστερά...Και στην δική μας κυβέρνηση θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις».

Ο κ.Φλαμπουράρης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, εμφανίστηκε ωστόσο, αισιόδοξος ότι από την φορολογία, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής θα βρεθούν τα λεφτά.

«Δεν πρόκειται να συμβεί πιστωτικό γεγονός. Δεν συμφέρει κανέναν» είπε με νόημα.

Σε ό,τι αφορά στην αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «αν στο τέλος του Μαρτίου έχουμε μαζέψει το 1,4 δις ευρώ και δεν έχουμε τα 400 εκ.ευρώ θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών».

Επίσης για το ζήτημα της αύξησης ή όχι του ΦΠΑ ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, διότι, όπως επισήμανε η αύξησή του δεν φέρνει τα έσοδα.

Ερωτηθείς τέλος για το κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Γ. Μηλιός, με το οποίο ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι δεν είναι καλό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από ένα στέλεχος που είναι ακόμα υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ