Μοσκοβισί : καθαρό σήμα από το Eurogroup για επανέναρξη συζητήσεων με την Ελλάδα

Αλλά προϋπόθεση η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

“Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες σήμερα, το Eurogroup θα δώσει ένα καθαρό σήμα, ότι πρέπει να υπάρξει επανέναρξη των συζητήσεων με εποικοδομητικό τρόπο, η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα για την δημιουργία θέσεων εργασία και ανάπτυξης, στο πλαίσιο των συμφωνιών” δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Π. Μοσκοβισί, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Α.Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής”.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. τόνισε ότι “ο ελληνικός λαός μίλησε, εκφράστηκε, η εντολή στην νέα κυβέρνηση είναι καθαρή, η νέα κυβέρνηση έχει όλη την απαραίτητη νομιμοποίηση, ας σχηματιστεί η κυβέρνηση και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της”.

Όμως ο Π. Μοσκοβισί έθεσε ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση του 5ου ελέγχου ( δηλαδή της αξιολόγησης του προγράμματος) για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την επόμενη μέρα.