«Οι αποφάσεις δεν δεσμεύουν την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς»

Διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον καθορισμό αριθμού εισακτέων ΑΕΙ-ΤΕΙ από τα Συμβούλια

Αντίθετο βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με θέμα τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων, καθώς όπως υποστηρίζει ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΥΠ Δημοσθένης Παπασταμόπουλος με e-mail που απέστειλε προς τα μέλη των ΣΑΠΕ / ΣΑΤΕ, τα αντίστοιχα Συμβούλια δεν νομιμοποιούνται να λάβουν αποφάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο e-mail ότι «ο κ. Λοβέρδος στην περίοδο αυτή, μετά τ��ν κοινοβουλευτική κατάρρευση της κυβέρνησης των Μνημονίων, οφείλει να περιορισθεί αυστηρά σε καθήκοντα που αναλογούν σε αυτά ενός υπηρεσιακού υπουργού» και αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων:

«Συνεδρίαση εν ονόματι της συνέχειας του κράτους με τη συμβολή ενός υποψήφιου Βουλευτή σε ρόλο Υπουργού, με τη συμμετοχή στη σύνθεση του, του κ. Φορτσάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες που καλούνται σε 14 μέρες να τους κρίνουν αλλά και να δώσουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση σε μια πολιτική απελευθέρωσης από πολιτικές και αγοραία συμφέροντα που υπηρετούν».

Δηλώνει επίσης ότι «αποφάσεις που ενδεχομένως ληφθούν σήμερα ΔΕΝ δεσμεύουν την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς. Η πολιτική της κυβέρνησης της Αριστεράς ΔΕΝ έχει ως πεδίο ορισμού της τις Μνημονιακές δεσμεύσεις έκπτωσης και αλλοίωσης του Δημόσιου χαρακτήρα των ΑΕΙ, και το νομοθετικό πλαίσιο του ν.4009/11».