Μητσοτάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία"

"Όλα μπορούν να γκρεμιστούν σε μία στιγμή"

​«Όλα μπορούν να γκρεμιστούν σε μία στιγμή. Είναι εύκολο να φέρεις την καταστροφή και το χάος. Το δύσκολο είναι να συνεχίσεις σε μια μεταρρυθμιστική πορεία που θα κάνει καλύτερο το αύριο των παιδιών μας και να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου. Το 2015 οφείλουμε στους δανειστές μας 22 δισ. ευρώ. Όποιος προσπερνά αυτό το δεδομένο, αναλαμβάνει και την ευθύνη των συνεπειών» προειδοποιεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης.

«Η επιτυχής αξιολόγηση και μόνο θα φέρει τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς νέο μνημόνιο και με τη δυνατότητα στην επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με καθαρά εθνικό πρόσημο. Αυτό θα το κάνει, είτε μια κυβέρνηση ΝΔ, είτε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιλογή που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου. Όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας» υπογραμμίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η ΝΔ τα τελευταία δυόμισι χρόνια δεν τα έκανε όλα τέλεια. Υπήρξαν αρρυθμίες, καθυστερήσεις και περιπτώσεις αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας. Αυτό που, όμως, έκανε η ΝΔ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς είναι ότι τήρησε τις υποσχέσεις της, κράτησε τη χώρα στο ευρώ, διαφύλαξε τη συνέχεια και την ομαλότητα στο κράτος, πλήρωσε μισθούς και συντάξεις και έβαλε τη χώρα σε μια τροχιά σταθερής εξόδου από την κρίση» παρατηρεί.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει απολύτως τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία. Αυτό είναι που φοβίζει. Αυτό είναι που προβληματίζει τους πιστωτές μας, αλλά πρέπει να βάλει και σε σκέψεις τον ελληνικό λαό».