Μητσοτάκης: Δεν ξέρω εάν υπάρχουν οι 180 - Απ'τους ανεξάρτητους εξαρτάται!

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αστάθεια στην χώρα

​Σε αντίθεση με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο που βλέπει την λύση για τους 180 στην ΔΗΜΑΡ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί πως το «κλειδί» για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το «κρατούν» οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

«Όποιος σας πει ότι έχει τους 180 βουλευτές ‘στο τσεπάκι του’ ή δεν έχει τους 180 βουλευτές παραβλέπει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, που από την πρώτη ως την Τρίτη ψηφοφορία θα περάσουν δύσκολα βράδια αναλογιζόμενοι την ευθύνη που έχουν απέναντι στον τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω εάν υπάρχουν οι 180».

Εξήγησε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες λόγω της κρισιμότητας του πρώτου διμήνου του 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου η Αθήνα θα πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση της τρόικα και να «κλειδώσει» η προληπτική γραμμή στήριξης.

«Και για να κλείσει πρέπει να έχει φύγει από τη μέση ο παράγων ‘πολιτική αβεβαιότητα’», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η πολιτική αστάθεια έχει προκαλέσει πρόβλημα και στην «πραγματική αγορά», παγώνοντας επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε δριμύτατα στον ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την πολιτική ρευστότητα, η οποία προκάλεσε, όπως είπε, τις επιφυλάξεις των δανειστών έναντι της Ελλάδας, και εμπόδισε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τριμερή. Επίσης κατηγόρησε την Κουμουνδούρου πως απειλούσε «μονίμως, εκβιαστικά» πως θα χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή προκειμένου να τερματίσει την κυβερνητική θητεία.

«Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι για να ρίξουμε την κυβέρνηση», σχολίασε.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο Σταύρο Δήμα, είπε πως είναι ένα πρόσωπο που «χαίρει υπερκομματικής εκτίμησης».