Τι δώρο έκανε η Όλγα Κεφαλογιάννη στον Κάρολο Παπούλια

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση τους με επίκεντρο τον τουρισμό

​Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι δύο τους μίλησαν για τον τουρισμό και τα «πολύ καλά μηνύματα που έρχονται», όπως είπε η κ.Κεφαλογιάννη, για την επόμενη χρονιά.

«Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για …τον ήλιο, τη θάλασσα και τα νησιά, αλλά… και για τις υπόλοιπες εμπειρίες που προσφέρει η χώρα μας. Και βεβαίως, η ιστορία, ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό», τόνισε η υπουργός Τουρισμού, δίνοντας ως παράδειγμα τον Όλυμπο, όπου οι επισκέπτες εκτός από σκι μπορούν να ενημερωθούν και να δουν από κοντά και πολιτιστικά στοιχεία.

Η υπουργός χάρισε στον κ. Παπούλια το λεύκωμα με τον τίτλο: «Greece- Gods and Heroes», που εκδόθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια που συμπληρώθηκαν φέτος, από το 1914 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος ίδρυσε τον πρώτο Οργανισμό Τουρισμού και στο οποίο (λεύκωμα) γίνεται αναφορά σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας και στα αξιοθέατά τους.

«Η ορεινή Ελλάδα είναι πάρα πολύ όμορφη. Δεν είναι μόνο τα νησιά κι οι θάλασσες, αλλά και τα β��υνά της Ελλάδος, που είναι πάρα πολύ όμορφα», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.

Η υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά στη πολύ σπουδαία ανακάλυψη στην Αμφίπολη, που δίνει την αφορμή για συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να τεθεί ένα πλαίσιο και να σχεδιαστεί σωστά από την αρχή η τουριστική αξιοποίηση ολόκληρου του νομού Σερρών.

«Αυτή… είναι και η μεγάλη αξία του τουρισμού, ότι δίνει θέσεις εργασίας και δυνατότητα στήριξης των τοπικών οικονομιών», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας ζήτησε να πληροφορηθεί εκτενέστερα για τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με το υπουργείο Παιδείας.

Η κ. Κεφαλογιάννη τον ενημέρωσε πως τα δύο υπουργεία συνεργάστηκαν για τη δημιουργία τμημάτων τουρισμού, προπτυχιακών, που, δυστυχώς, είπε, δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες, είτε γειτονικές μας, βαλκανικές, είτε από τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να σπουδάσουν τον τουρισμό στην Ελλάδα» πρόσθεσε η υπουργός

«Είναι πολύ καλό αυτό», σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.