Α. Γεωργιάδης: «Αν το πρόβλημα είναι η βουλευτική αποζημίωση να την καταργήσουμε»

Επιμένει ότι οι βουλευτές δεν… βγαίνουν μετά τις μειώσεις στις αποζημιώσεις τους

​Να σταματήσει ο πόλεμος που δέχεται τον τελευταίο καιρό η Βουλή και οι Έλληνες βουλευτές, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επέμεινε στις δηλώσεις του ότι οι βουλευτές δεν βγαίνουν μετά το ψαλίδι που έπεσε στις αποζημιώσεις τους.

«Άνθρωποι που σήμερα εξελέγησαν, στην παρούσα Βουλή, και που ήταν κατά το παρελθόν δημόσια πρόσωπα που έχει τύχει να έχω βρεθεί μαζί τους σε πάνελ και να έχω τσακωθεί για την βουλευτική αποζημίωση, τώρα που έχουν εκλεγεί βουλευτές μου έχουν πει ότι δεν βγαίνουν», είπε ο κ. Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ και πρόσθεσε:

«Αν μου πείτε ότι αποφασίζει ο ελληνικός λαός να κάνει ένα κοινοβούλιο, όπως είναι η βουλή των Λόρδων στη Βρετανία, ή η Γερουσία στην Ιταλία, που είναι άμισθη και συμμετέχουν μόνο οι πλούσιοι εγώ θα το ψηφίσω. Αρκεί να έχουμε συνείδηση του τι αποφασίζουμε. Αποφασίζουμε από το να έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό κοινοβούλιο, ένα αριστοκρατικό κοινοβούλιο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι αυτός που έχει χάσει τη δουλειά του δεν θα τη βρει αν κλείσει το κοινοβούλιο και υπογράμμισε ότι το 2007, όταν προτοεκλέχθηκε βουλευτής παραιτήθηκε της αύξησης που πήραν.