Για στρατηγική αποσταθεροποίησης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο υπουργικό συμβούλιο

​«Η αποσταθεροποίηση και η αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε στην πορεία μας προς την έξοδο από την κρίση και στην αλλαγή σελίδας». Αυτό επανέλαβε στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε «αλαζονική» την εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για την επιμονή της στις πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η χώρα να βγει από την κρίση. «Έχουν πραγματικά σκυλιάσει γιατί αντιλαμβάνονται ότι εάν αυτό συντελεστεί και κυρίως αν αυτό αρχίσει να φαίνεται στην πραγματική οικονομία στην καθημερινή ζωή, στο χρήμα, καταλύεται η τεχνική βάση αντιπαράθεσης "μνημόνιο-αντιμνημόνιο", η οποία έχει αλλοιώσει το πολιτικό σύστημα, τους συσχετισμούς, τις συμπεριφορές και έχει οδηγήσει σε ακραία σημεία, όχι δημαγωγίας και λαϊκισμού, αλλά συνωμοσιολογίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, ο κ.Βενιζέλος μίλησε για μη ορθολογικά φαινόμενα, τα οποία «διεκδικούν την άσκηση της εξουσίας και συνιστούν τη βάση για έναν ετερόκλητο συνασπισμό».

«Τι είναι προοδευτικό και τι είναι συντηρητικό; Δηλαδή, η κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ, είναι "συντηρητική" και η κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος ή η "αντιπροεδρική πλειοψηφία" στην οποία θα μετέχει η Χρυσή Αυγή είναι η "προοδευτική" λύση;» διερωτήθηκε στην συνέχεια. «Γιατί φυσικά, στις ψήφους της Χρυσής Αυγής θεμελιώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό οποιοσδήποτε μαθηματικός υπολογισμός ο οποίος είναι τελείως πρόωρος και αναπόδεικτος» πρόσθεσε

Αναφερόμενος ειδικά στην μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου, ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, «έφτασαν σε σημείο σε συνεργασία με γλοιώδεις συνοδοιπόρους, να πουν σήμερα ότι τα προβλήματα που έχουμε στις διεθνείς αγορές, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά ομολόγων, στα spreads, ή στο Χρηματιστήριο δεν είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της αποσταθεροποίησης στην οποία κάνουν αυτοί αντιπολίτευση, αλλά είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι εμείς θέλουμε πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο».

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για εκβιασμό συνειδήσεων και συμπεριφορών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης . «Πρόκειται για απύθμενο θράσος το οποίο στρέφεται κατά της χώρας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί αυτό είναι πια και μια λοιδορία προς τη Δικαιοσύνη» συνέχισε

Κλείνοντας την ομιλία του, προειδοποίησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ στοχευμένοι με μεγάλους στόχους, όπως αυτοί που αφορούν την έξοδο από την κρίση, τη μεγάλη διαπραγμάτευση, αλλά και την προβολή των όσων έχουμε κάνει και σε θέματα που έχουν σχέση με την αγωνία του κόσμου, δηλαδή κόκκινα δάνεια, δόσεις και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας».