Τσίπρας: Ας ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από το λαό

«Έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του ο ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει μια μεγάλη πορεία»

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την κυβέρνηση, μιλώντας στο 3ο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συζήτηση που προκαλούν για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης θα αποδειχθεί φούσκα και κύκνειο άσμα τους. Εμείς λέμε ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι ψήφος αγωνίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Tην ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός, ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και σημείωσε ότι οι εκλογές θα είναι «η αρχή μιας μεγάλης πορείας», η οποία όμως θα είναι δύσκολη καθώς «ορισμένοι θα αντιδράσουν, από αυτούς που έχουν καλομάθει να έχουν τη εξουσία τσιφλίκι τους και το κράτος πελάτη τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι… «τρολάρουν» την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς «ακολουθούν άτσαλα τη δική μας ατζέντα» και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που μας βγάζουν τώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ "μας γυρίζει στα μνημόνια". Τι άλλο να πει κανείς εκτός του ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας άλλα επιχειρήματα, άρχισε να “τρολάρει” ασυστόλως; Η κυβέρν��ση των Μνημονίων βουλιάζει και αυτό είναι πια ανεπίστρεπτο».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για φούσκα στο Παρίσι στην πρώτη συνάντηση με την τρόικα αλλά και για φούσκα στη ΔΕΘ με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ενώ όσον αφορά το χρέος, επανέλαβε ότι η θέση του κόμματος μιλά για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

«Στο δίλημμα "Μνημονιακό καθεστώς ή πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", το οποίο θα είναι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός θα δώσει στις κάλπες σαφή και ξάστερη απάντηση με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.