Δ. Καρύδης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε θέμα για τον κ. Λαζαρίδη»

Εξηγήσεις για να εκλείψουν οι… παρεξηγήσεις

​Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε κανένα θέμα για την παρουσία του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη στην χθεσινή διαπραγμάτευση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δ. Καρύδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Ο κ. Χαρδούβελης είχε μια άποψη ότι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν πρέπει να συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση. Εμείς από το ΠΑΣΟΚ είπαμε ότι δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα και ότι οι υπουργοί αναλαμβάνουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Χαρδούβελης εννοούσε ως εκπρόσωπο της ΝΔ τον κ. Λαζαρίδη. Υπήρξε μια αναταραχή και μια σύγχυση και τώρα προχωράμε. Δεν υπήρξε θέμα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και δεν τέθηκε θέμα», τόνισε ο κ. Καρύδης.

Ό��ον αφορά για το πότε θα βγει η χώρα από το Μνημόνιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

«Μπορούμε πλέον να φύγουμε από τα Μνημόνια και να τα αφήσουμε πίσω μας και να βγούμε στις αγορές. Θα δούμε πότε θα βγούμε. Ίσως μέσα στο 2015».

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η παρατεταμένη εκλογολογία δεν κάνει καλό στη χώρα και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει έναν υποψήφιο την κατάλληλη στιγμή.

«Αν η κυβέρνηση βγει επισήμως και πει το όνομα εκείνου που θέλει για Πρόεδρο σημαίνει ότι θα θέλει η εκλογή να γίνει νωρίτερα. Πρέπει να απεμπλακούμε από αυτή την συζήτηση. Όταν θα φτάσει εκείνος ο χρόνος να ανοίξουμε τα χαρτιά μας», είπε.