Είχε άγιο ο Βενιζέλος: Δείτε πως έγινε το τζάμι του πιλοτηρίου του Εμπράερ

Όλο το παρασκήνιο από το περιπετειώδες ταξίδι του ΥΠΕΞ

Αίσιο τέλος είχε το «θρίλερ» που έζησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στον αέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο δεξί εξωτερικό τζάμι του πιλοτηρίου του πρωθυπουργικού αεροσκάφους το οποίο μετέφερε τον κ.Βενιζέλο από την Τουρκία στην Ιταλία, εμφανίστηκε μια τεράστια ρωγμή. Το γεγονός ανάγκασε τους πιλότους του «Εμπραέρ», να το προσγειώσουν για λόγους ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόβλημα στο τζάμι του αεροσκάφους παρουσιάστηκε στις 10 και 20 το πρωί πάνω από τη Θάσο, σε ύψος 37.000 ποδιών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο φαινόμενο αποσυμπίεσης.

Μαζί με τον κ.Βενιζέλο πέταγαν και άλλα 13 άτομα που ήταν στην αποστολή .

Τελικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε μια στάση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου και μετέβη το δεύτερο κυβερνητικό «Εμπραέρ», για να τον παραλάβει, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του για το Μιλάνο, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρώτο αεροσκάφος επέστρεψε στην Ελευσίνα για να επισκευαστεί εκεί, καθώς οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έκριναν ότι δεν υπήρχε σοβαρός λόγος να καθηλωθεί στη Θεσσαλονίκη.


ΒΙΝΤΕΟ STAR