Αιχμές Γρηγοράκου σε Παπανδρέου λίγο πριν τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

«Δεν κάνεις εκδήλωση την 1η Σεπτέμβρη και μετά φεύγεις»

Άρχισαν τα παρατράγουδα πριν την μεγάλη γιορτή για τα 40α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στις παράλληλες εκδηλώσεις του κόμματος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος άφησε αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου με αφορμή την απόφαση του τελευταίου να παραστεί στην εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά να μην δώσει το παρών στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου.

«Είναι μια προσωπική του επιλογή, την οποία θα κρίνει ο λαός αν είναι σωστή ή λάθος. Δεν μπορεί να μπει κανείς σ’ αυτή τη διαδικασία. Εγώ ξέρω ότι στις 3 του Σεπτέμβρη θα είμαι εκεί και θα τιμήσω με την παρουσία μου τη θύμιση της 3ης του Σεπτέμβρη, γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μαζί εκεί και ξέρετε γιατί; Διότι η 3η Σεπτέμβρη του 1974 είναι ένα πολυσήμαντο πολιτικό γεγονός και οφείλει όλο το ΠΑΣΟΚ, αι γενεαί πάσαι, να τονίσουν τη συνδρομή και τη συμβολή όλου του ΠΑΣΟΚ στην εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και στην αλλαγή όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ο καθένας λοιπόν θα μπορούσε να κάνει και μια άλλη εκδήλωση, αλλά μετά την 3η του Σεπτέμβρη, όπως την εννοούσε εκείνος. Αλλά να την κάνουμε δυο μέρες πριν και μετά να φεύγουμε στο εξωτερικό… δεν το βλέπω λογικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γρηγοράκος στον Βήμα fm.

Σε ερώτηση για το που θα είναι εκείνος την 1η Σεπτέμβρη, ο κ.Γρηγοράκος τόνισε πως θα βρίσκεται «στο υπουργείο αλλά όχι στο Ζάππειο», όπου και θα γίνει η εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου.