Στουρνάρας: Οι Γερμανοί καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα αλλάζει

«Ήρθα για να σπάσω τα στερεότυπα που έχετε για την Ελλάδα» τους είπε

«Η επίσκεψή μου είχε σκοπό να μεταφέρει στη λέσχη επιχειρηματικότητας και στους άλλους συνομιλητές μου τα νέα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τόσο τα δημοσιονομικά όσο και του εξωτερικού ισοζυγίου και της πραγματικής οικονομίας» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Deutsche Welle για την επίσκεψή του στη Φρανκφούρτη και τις συνομιλίες που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Γιούργκεν Φίτσεν, τον πρόεδρο της Bundesbank Γενς Βάιντμαν και γερμανούς επιχειρηματίες.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επεσήμανε ότι η ύφεση του 2013 θα είναι μικρότερη του στόχου για 4%, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι Γερμανοί «αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν πολλά πράγματα στην Ελλάδα».

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 85 % της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα μέχρι το 2020, ενώ αναφέρθηκε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας (προσ)καλώντας τους Γερμανούς να επενδύσουν στη χώρα μας.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι με τον Γενς Βάιντμαν και τα στελέχη της Bundesbank δεν έγινε συζήτηση για το ζήτημα του χρέους και το ελληνικό αίτημα για την ελάφρυνσή του, ενώ ξεκαθάρισε πως οι συναντήσεις του δεν σχετίζονται με την σεναριολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας.