Άναψε φωτιές ο Τόλιος στον ΣΥΡΙΖΑ -Στα άκρα η σχέση Κεδίκογλου- αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εκατέρωθεν πυρά - Πως απαντά το κόμμα του Α.Τσίπρα

​Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του Γ. Τόλιου, μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου.

Ο κ. Τόλιος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν είναι υπέρ της λογικής «πάση θυσία στην Ευρωζώνη». «Εμείς δεν θα κάνουμε θυσίες για το ευρώ», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για το εάν μια μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους σημάνει έξοδο από την Ευρώπη, δήλωσε ότι «δ��ν μας πειράζει, θα το αντιμετωπίσουμε γιατί ο ελληνικός λαός είναι στον τοίχο».

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, αντίστοιχες θέσεις έχει εκφράσει και ο Π. Κοσμάς στο iskra.gr.

Αν οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας, οφείλει να το ξεκαθαρίσει δημοσίως και να απομακρύνει τους συνεργάτες τους.

Διαφορετικά, συνέχισε ο κ.Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιεί ότι με τις απειλές κατά επενδυτών και τις θέσεις τους περί χρεωκοπίας και εξόδου από το Ευρώ, «επιχειρεί ευθέως δολιοφθορά κατά της ελληνικής οικονομίας»

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι είναι αδιάβαστος, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκάθαρες σχέσεις που αφορούν σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης.

Αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα γίνει στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. «Αυτά δηλαδή που δεν τολμά ούτε να ψελλίσει η ελληνική κυβέρνηση» τονίζεται.

«Καλό θα ήταν ο κ. Κεδίκογλου να ενημερώσει κάποια στιγμή τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το χρέος», καταλήγει η ανακοίνωση.