Ξημερώνει… μέτρα: Πρωινό ραντεβού τρόικας-Στουρνάρα για το δημοσιονομικό κενό

ΥΠΟΙΚ: Μόνο διαρθρωτικές παρεμβάσεις - Πιέζει και για φόρο ακινήτων η τρόικα

Νέο, κρίσιμο ραντεβού με την τρόικα (το οποίο ήταν προγραμματισμένο αρχικά για χθες, Κυριακή) έχει σήμερα στις 9 ο Γιάννης Στουρνάρας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε μέτρα μείωσης των δαπανών, τοποθετώντας το δημοσιονομικό κενό στα 1,8 δισ. ευρώ, με το οικονομικό επιτελείο να το τοποθετεί στα 1,3 δισ. ευρώ και να ξεκαθαρίζει παράλληλα πως τα όποια μέτρα και παρεμβάσεις απαιτηθούν θα είναι διαρθρωτικά και επ’ ουδενί δεν θα αφορούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Την ίδια ώρα, η τρόικα φέρεται… ανήσυχη για τον νέο φόρο ακινήτων καθώς το καινούργιο σχέδιο δεν καλύπτει τον εισπρακτικό στόχο των 2,9 δισ. ευρώ και θα πρέπει να παρουσιαστούν αξιόπιστα ισοδύναμα για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά πιστεύω ότι τελικά θα βρούμε λύση έγκαιρα. Δουλεύουμε σκληρά και πάντα έχουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά» διαμήνυσε χθες ο υπουργός Οικονομικών μετά την πολύωρη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα –και ενόψει της σημερινής συνάντησης με την τρόικα- πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα για οριστική συμφωνία με την τρόικα».