Βαναυσότητα οι πλειστηριασμοί λένε οι Γερμανοί για την Ελλάδα

"Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν στο δρόμο"

Στην προοπτική ��έου πακέτου βοήθειας στέκεται η Tagesspiegel που κάνει εκτενή αναφορά στο ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέτρο το οποίο χαρακτηρίζει βαναυσότητα.

«Προφανώς η Ελλάδα χρειάζεται σύντομα και νέο πακέτο βοήθειας» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας που σημειώνει: «Η Bundesbank υπολογίζει ότι ήδη στις αρχές του επόμενου έτους η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας καθώς οι ρυθμοί προόδου στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων 'δεν είναι ικανοποιητικοί'.

Υπάρχουν όμως κι άλλα: ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν στο δρόμο».

«Ήδη», όπως σημειώνει η εφημερίδα, «το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Με 27,6 % η ανεργία έσπασε το Μάιο νέο ρεκόρ. Οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί θα ήταν μια πρόσθετη κοινωνική βαναυσότητα. Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλεί έκπληξη ότι υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις. Η σχετική συζήτηση θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού. Αρκετοί βουλευτές και των δύο κομμάτων έχουν προαναγγείλει ήδη ότι δεν θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε χαλάρωση».