Βουλή: Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την οπλοφορία στη διάσκεψη των Προέδρων!

Το μπαλάκι που πέταξε ο Μεϊμαράκης έπεσε… στο κενό!

Στο κενό έπεσε ��ο μπαλάκι που πέταξε ο πρόεδρος της Βουλής στις κοινοβουλευτικές ομάδες για το θέμα της οπλοφορίας εντός του Κοινοβουλίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμη και με προσωπική του παρέμβαση θα απαγορεύει σε βουλευτή που έχει όπλο να μπαίνει στη Βουλή, έστειλε σήμεραμήνυμα στα κόμματα της Βουλής ότι πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής και να απαγορευτεί ρητά η οπλοφορία. Μάλιστα, διευκρίνισε πως αυτό είναι εκτός της αρμοδιότητας του και πρέπει να το συμφωνήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Στη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων, λοιπόν, θα περίμενε κανείς αν όχι να υπάρξουν σχετικές προτάσεις, έστω να τεθεί το θέμα.

Τουναντίον, οι εκπρόσωποι των κομμάτων τήρησαν σιγή ιχθύος ωσάν να μην υπάρχει θέμα με την οπλοφορία, δημιουργώντας πολλές απορίες για το αν τελικά θέλουν ή όχι την απαγόρευση της οπλοφορίας με διάταξη στον Κανονισμό της Βουλής ή βολεύονται με… ημίμετρα (μαγνητικός έλεγχος αλλά αδυναμία απαγόρευσης εισόδου από αστυνομικό σε βουλευτή, δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών που οπλοφορούν κλπ.)