Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ

Αφορμή οι θέσεις Σκουρλέτη και Λαφαζάνη

Νέα κόντρα ξέσπασ�� σήμερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά το ευρώ και τις διαφορετικές θέσεις που εξέφρασαν ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm, απάντησε σε ερώτηση για το αν πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό:

«Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ».
Σε συνέντευξή του στον επίσης στον ΒΗΜΑ Fm, o Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε: «Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ήταν πάντοτε – πλειοψηφικά ομιλώ – σταθερά προσηλωμένο σε αυτή την άποψη και διεκδικούσε μια διαφορετική ευρωζώνη και Ευρώπη».

Η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα τα συγκεκριμένα αποσπάσματα των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι και οι δύο τους στο παρελθόν είχαν υποστηρίξει τις ακριβώς αντίθετες απόψεις:

«Π. Λαφαζάνης μέχρι χθες: “Ασφαλώς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη, αλλά και την Ε.Ε. χρειάζεται επανεξέταση”...

Π. Λαφαζάνης σήμερα: “Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”...

Π. Σκουρλέτης μέχρι χθες: “Κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την έξοδο μας από το Ευρώ”...

Π. Σκουρλέτης σήμερα: “Πάση θυσία για τίποτα και σε τίποτα. Προφανώς, όχι και για το Ευρώ”...

Τι δεν καταλαβαίνεις...; Πιο σταθερές απόψεις έχεις δει ποτέ σου;».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε με δική του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει ειρωνικά :

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το iq των στελεχών του Γραφείου Τύπου της ΝΔ δεν τους επιτρέπει να κάνουν δευτερογενείς σκέψεις και να κατανοήσουν σύνθετες, ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις».