Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς, κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια»

«Όλα είναι ανοιχτά στη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και τη ΔΗΜΑΡ»

Την προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνώρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή, δήλωσε ικανοποιημένος από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα:

«Ο κύριος Σαμαράς κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί έχει καταλάβει ότι πρέπει να κερδίσει ένα ιστορικό στοίχημα. Έστω αργά, προσχώρησε σε μια λογική που πριν δεν δεχόταν, και είμαι ικανοποιημένος».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει εκ νέου συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, για μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση:

«Η κυβέρνηση χρειάζεται και αλλαγές προσώπων. Πρέπει να έχουμε σαφείς πόλους και να συζητήσουμε με τη ΔΗΜΑΡ για την λειτουργία της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγαλύτερο συμφέρον να πετύχει η κυβέρνηση από ό,τι έχουν η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ. Γιατί θα ανέβουμε μαζί με τη χώρα. Όλα είναι αντικείμενο συζήτησης αν εκπληρωθούν οι πολιτικοί όροι. Θα μπούμε στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα, αν συμφωνήσουμε στην πολιτική», τονίζοντας, πως «η πλειοψηφία που κυβερνά, συγκροτήθηκε λόγω της αντοχής του ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως όλα είναι ανοιχτά στη συζήτηση με τη ΔΗΜΑΡ:

«Η συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι όρος αναγκαίος αλλά όχι επαρκής για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Δεν θα οχυρωθώ πίσω από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση της μεγάλης κεντροαριστεράς».

Αναφερόμενος στην μεγάλη κεντροαριστερά, πρόσθεσε παράλληλα πως «απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την κεντροαριστερά, και στους ψηφοφόρους του, απευθυνόμαστε με σεβασμό. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως καθυστερημένη ουρά του. Πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας ότι εκεί θα έβρισκαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς».

Μιλώντας για τον δημόσιο τομέα, είπε πως «δεν έχει τεθεί ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο», και πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, λέγοντας πως «το χαράτσι θα αποδειχτεί ότι ήταν ο πιο ήπιος φόρος» αφού όπως εξήγησε, «απέφερε στα έσοδα του κράτους 2 δισ. ευρώ ενώ τα μέτρα του Νοεμβρίου ήταν ύψους 14,5 δις».

Τέλος, μιλώντας για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «είναι ενεργός στο κόμμα, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής. Είχε κάθε δυνατότητα, αλλά δεν ήθελε να μιλήσει. Σεβάστηκα αυτή του την επιλογή. Δεν περίμενα τώρα να δώσει εξηγήσεις, γιατί έχω δώσει εγώ αναγκαστικά εξηγήσεις για άλλους».

Όσο για τα χειροκροτήματα που έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός; Τα απέδωσε στους «αυθόρμητους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO