Νεύρα Χριστοφιλοπούλου-Κουρουμπλή & βαριές κουβέντες στη Βουλή!

«Είδες φως και μπήκες στο ΣΥΡΙΖΑ» - «Εγώ δεν γλείφω ούτε έρπομαι για την εξουσία»!

Βαριές κουβέντες με unfair εκφράσεις ειπώθηκαν στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Εύης Χριστοφιλοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Απαντώντας σε τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Χριστοφιλοπούλου τόνισε πως πρέπει «να τηρούμε αρχές και κανόνες αλλιώς η δημαγωγία και ο λαϊκισμός θα θριαμβεύσουν». Η ίδια κατηγόρησε τον κ. Κουρουμπλή για πολιτικό καιροσκοπισμό λέγοντας πως είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ο κ. Κουρουμπλής είδε φως και μπήκε στο ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά από επισημάνσεις για το άστοχο σχόλιο της (ο κ. Κουρουμπλής είναι τυφλός), η κα Χριστοφιλοπούλου επανήλθε δριμύτερη λέγοντας πως αλλάζει την πρόταση αλλά όχι την ουσία των λεγομένων της: «Λυπάμαι για την ανάγνωσή σας (σ.σ. απευθυνόμενη στον κ. Κουρουμπλή). Αλλάζω λοιπόν και λέω το εξής: Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη». Μάλιστα, μόλις κάθισε στη θέση της χτύπησε εκνευρισμένη το μικρόφωνο!

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε και πήρε το λόγο μιλώντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν πήγα για να αρπάξω κάποια θέση. Πήγα στις 7 Σεπτεμβρίου του 1974, ο πρώτος μαθητής του γυμνασίου Αγρινίου και διώχθηκα με το νόμο 4.000 περί τεντιμποϊσμού όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμμα διαμαρτυρίας και κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα πάρει εξουσία»

Συνεχίζοντας, χρησιμοποίησε βαριές κουβέντες με οξύτατες αιχμές: «Δεν πήγα στο ΠΑΣΟΚ για πάρω θέσεις γλείφοντας, έρποντας και... με το κέρατό μου! Αφού με προκαλούν κάποιοι, θα πάρουν τέτοιες απαντήσεις».

«Εγώ πίστευα και πιστ��ύω στο κοινωνικό κράτος που κατεδάφισαν αυτοί που, προκειμένου να καθίσουν στην καρέκλα της εξουσίας, μετέτρεψαν την πιο μεγάλη παράταξη σε συνιστώσα της δεξιάς» κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.