Τελευταία επίσκεψη Χριστόφια στην Ελλάδα: Αποχωρώ πικραμένος από τους Ευρωπαίους

Σαμαράς: «Είχαμε άριστη συνεργασία, ο Ελληνισμός θα βγει ενισχυμένος από την κρίση»

«Ομολογώ ότι φεύγω πικραμένος ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα είπα και όταν με αποχαιρετούσαν. Η Κύπρος αυτή τη στιγμή νιώθει κατατρεγμένη».

Αυτό δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα αφού δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Κύπρου στις εκλογές της Κυριακής.

«Προσπαθούμε να επιλύσουμε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις τράπεζες. Αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στο Μηχανισμό Στήριξης και αντί στήριξης έχουμε έναν κατατρεγμό. Θυμήθηκαν τώρα τα περί ξεπλύματος χρήματος και μας έχουν στη γωνιά και αρνούνται να υπογράψουν μαζί μας ένα Μνημόνιο το οποίο κανείς φυσικά δεν μπορεί να χειροκροτήσει» συμπλήρωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας «έντιμο πολιτικό» τον Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, έκανε λόγο για αλαζονεία της Τουρκίας και επέρριψε σε αυτήν την ευθύνη για τις στασιμότητα στις συνομιλίες.

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά χαρακτήρισε άριστη τ�� συνεργασία του με τον κ. Χριστόφια και εκφράστηκε με πολύ θετικά λόγια για τον Κύπριο Πρόεδρο. «Η Ελλάδα και η Κύπρος βιώνουν από κοινού την κρίση αλλά ο Ελληνισμός θα βγει ενισχυμένος γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά» τόνισε.

Ο κ. Χριστόφιας συναντήθηκε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το απόγευμα με τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου.