Στάινμπρουκ: «Οι Έλληνες αξίζουν την αλληλεγγύη» – «Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά»

Ολοκλήρωσε τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία της χώρας – Είδε και Βενιζέλο

«Η αλληλεγγύη είναι κάτι που αξίζει ο ελληνικός λαός» τόνισε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στη χώρα μας.

Ο υποψήφιος καγκελάριος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να απευθύνει έκκληση για να υπάρξει αλληλεγγύη προς τους Έλληνες, ενώ τόνισε πως χρειάζεται ανάπτυξη για να καταπολεμηθεί η ανεργία: «Η εμπιστοσύνη είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος, ο οποίος χρειάζεται για να υπάρξει ανάπτυξη, για να υπάρξουν επενδύσεις και για να μπορέσει ακριβώς να καταπολεμηθεί η ανεργία και ιδίως η ανεργία των νέων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, εξήγησε στον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας ότι δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις αντοχής στον ελληνικό λαό για επιπλέον μέτρα: «Νομίζω πως ό,τι ήταν και μπορούσαμε να κάνουμε το πραγματοποιήσαμε. Υπάρχει μία πρόοδος. Από εδώ και πέρα πρέπει να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων».

Ο Στάινμπρουκ νωρίτερα είχε συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, στον οποίο τόνισε ότι επισκέφθηκε την Ιρλανδία πριν τη χώρα και συζήτησα για την ατζέντα της ιρλανδικής προεδρίας.

«Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά» είπε μετά τη συνάντηση με Βενιζέλο

«Τα μέτρα που επιβάλλονται οδηγούν σε μέτρα τα οποία είναι ιδιαίτερα επώδυνα για συνταξιούχους και μισθωτούς οι οποίοι χάνουν το 30 και 40% των εισοδημάτων τους» τόνισε ο Στάινμπρουκ μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι «η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά» από μόνη της και υπογράμμισε με βλέμμα στραμμένο στη Μέρκελ πως «δεν μπορεί να επιβάλει κανείς στην Ελλάδα μέτρα, τα οποία ο ίδιος δεν θα ήθελε να επιβάλει ή δεν θα μπορούσε να επιβάλει στο λαό του».

«Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και πραγματικά θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλετε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε» κατέληξε ο υποψήφιος καγκελάριος.

Ο κ. Βενιζέλος. από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα του να είναι ο Στάινμπρουκ ο επόμενος καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι «η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έρχεται να παρουσιάσει τώρα μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη».

«Τώρα, που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη στροφή, τώρα που είμαστε έτοιμοι να ξαναγυρίσουμε σε μια κατάσταση πραγματικής ισοτιμίας και αυτοδυναμίας μέσα στην Ευρώπη, έχουμε ανάγκη από τη στήριξη, την κατανόηση, τη συμπαράσταση των εταίρων μας και κυρίως των προοδευτικών Ευρωπαίων που εκπροσωπεί εδώ ο κ. Στάινμπρουκ» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.​