Παπανδρέου: Πρωθυπουργός, καθηγητής, τώρα και… "πρωταγωνιστής" σε θεατρική παράσταση!

Κάντε ΚΛΙΚ και δείτε την παράσταση“Vive la Crise”που σκίζει στη Γαλλία

Οι πρωταγωνιστές της οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης και του ελληνικού «δράματος» ανεβαίνουν τώρα και στο σανίδι σε μια παράσταση-έκπληξη αφιερωμένη κυρίως στους Έλληνες αγανακτισμένους! Ο λόγος για τη Μέρκελ, τον Παπανδρέου και τον Σαρκοζί που μετά τις πολύ «επιτυχημένες» εμφανίσεις τους στα Eurogroup από τις οποίες προέκυψαν εκατοντάδες σκληρά μέτρα για τους Έλληνες, συναντώνται τώρα επί σκηνής !!!

Δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά πρόκειται για αληθινή θεατρική παράσταση που ανεβαίνει στο Παρίσι, τραβώντας τα βλέμματα όχι μόνο των Γάλλων, αλλά και άλλων Ευρωπαίων !!!

Το έργο "Vive la crise" με «πρωταγωνιστή» τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου, έχει ως θέμα του την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την οποία παρουσιάζει μέσα από μια σατιρική ματιά. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των Ελλήνων και Γάλλων πρωταγωνιστών. Να διακωμωδήσουν μια κατάσταση που έχει φέρει σε δεινή κατάσταση την ελληνική μεσαία, και όχι μόνο, τάξη!

Οι συντελεστές του θεατρικού έργου, θέλοντας να προϊδεάσουν λίγο τους θεατές για την παράσταση, κάνουν την εξής περιγραφή:

«Και ιδού, στο θέατρο, παρουσιάζεται μια χώρα που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Εν αρχή, το χάος στη σκηνή, είναι σχεδόν τέλειο.

Στη συνέχεια, ο θεατής μεταφέρεται σε μια ψυχιατρική κλινική, σε ένα άσυλο όπου νοσηλεύεται η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και η Λαγκάρντ, οι οποίοι έχουν πλέον αποτρελαθεί μετά τις προσπάθειες τους να διαχειριστούν την οικονομική κρίση και να "μανιπουλάρουν" τον "αποδιοπομπαίο τράγο" της Ευρώπης, την Ελλάδα. Από τη σκηνή περνούν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, οι θάνατοι, τα γράμματα που άφησαν όσοι αυτοκτόνησαν απελπισμένοι και άποροι, τα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά, μια καρικατούρα περιφέρεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους ετέρους. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου. Η παράσταση, είναι ένα σατιρικό ταξίδι, μια αναδρομή που διερευνά τα αίτια μιας οικονομικής κρίσης, που φαίνεται πως θα αργήσει να τελειώσει»

Σημειώνεται ότι η παράσταση παιζόταν τον Ιούλιο του 2012 στο πλαίσιο του ξακουστού Φεστιβάλ της Αβινιόν, και όπως φάνηκε ο George Papandreou είχε πολλή πέραση, καθώς επί ένα μήνα στο θέατρο δεν έπεφτε καρφίτσα!

Το έργο σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κολλατου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πολλοί ήθελαν να δουν και να ακούσουν την εμπειρία ενός ανθρώπου από τη χώρα που σπαράσσεται περισσότερο από όλες. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, «ανεβαίνει» και πάλι στο Παρίσι σε θέατρο που βρίσκεται στην παραδοσιακά ελληνική συνοικία Saint-Michel, που «φιλουξενούσε» και τους «εξόριστους» της Χούντας.

Παίζουν οι: Laura de Boischevalier, Dimitra Charitopoulou, Joachim Delmotte, Brice Landwerlin, Matthieu Moerlen, Electra Parikos, Alexandre Kollatos

Όσοι λοιπόν θέλετε να δείτε τον "πρώην πρωθυπουργό" επί σκηνής και να βιώσετε αυτή την μοναδική εμπειρία, δεν έχετε παρά να πραγματοποιήσετε ένα ταξιδάκι στη Γαλλία από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Μαΐου του 2013!!

Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από τα βίντεο

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε ΕΔΩ