Ραντεβού στα …. «τυφλά» για Σαμαρά-Βενιζέλο και Κουβέλη!

Οι φόβοι, οι ακυρώσεις, οι διαφωνίες και μια πλούσια ατζέντα!

«Ραντεβού στα τυφλά» έχουν δώσει οι κυβερνητικοί εταίροι , υπό σκιά της μετωπικής σύγκρουσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και της επικείμενης ψηφοφορίας στη Βουλή για την παραπομπή των πολιτικών προσώπων, που εμπλέκονται στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, σε προανακριτική επιτροπή.

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν από κοντά όλες τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά και το χτύπημα με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ! Το θέμα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Χθες ολόκληρη τη μέρα και ενώ απ' το πρωί υπήρχε η διαρροή ότι θα γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών, κανείς δεν ήξερε με σιγουριά την ώρα και την ημέρα.

Η συνάντηση αρχικά ειπώθηκε ότι θα γινόταν χθες Δευτέρα, η σκέψη όμως λόγω του “χτυπήματος” στα γραφεία της ΝΔ έπεσε στο κενό.

Το απόγευμα οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν από τον Δ. Σταμάτη για μια συνάντηση που θα γινόταν σήμερα Τρίτη στις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, το "γαλάζιο στρατόπεδο" έκρινε ότι υπό το βάρος της επίθεσης των τρομοκρατών η ατζέντα θα άλλαζε, επικοινωνιακά τουλάχιστον, και έτσι πάρθηκε η απόφαση να μετατεθεί η συνάντηση για αύριο Τετάρτη το μεσημέρι!

Τι θα συζητήσουν;

Θέμα έλλειψης συντονισμού θέλουν να θέσουν Βενιζέλος και Κουβέλης, καθώς θεωρούν ότι η συμπεριφορά συγκεκριμένων υπουργών δεν είναι αυτή που πρέπει, ενώ παράλληλα μετά την απόρριψη σχεδόν όλων των προτάσεών τους στο φορολογικό επιθυμούν να θέσουν εκ νέου θέμα προγραμματισμού δράσεων υπέρ των ευπαθών ομάδων. Ο Φώτης Κουβέλης ενδέχεται μάλιστα να θέσει μάλιστα και θέμα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με το διαχωρισμό του σε «καλή και κακή» τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα πρόσφατα περιστατικά βίας, που κορυφώθηκαν με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού και τους πυροβολισμούς στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στο κτίριο.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", η τρικομματική κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει ριζικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, που ξεκινούν από την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και τη θέσπιση ασυμβιβάστου μεταξύ της ιδιότητας του υπουργού και του βουλευτή και φθάνουν στην αναμόρφωση του κοινοβουλευτικού χάρτη (αριθμός βουλευτών και εκλογικών περιφερειών).