«Χρυσάφι» η τιμή στο λάδι – Γιατί η κυβέρνηση δε μειώνει τον ΦΠΑ  

«Κόντρα» στο εσωτερικό της κυβέρνησης από διαφορετικές εισηγήσεις     

Η κυβέρνηση σήμερα έκλεισε τα σενάρια για μείωση του ΦΠΑ στο λάδι, του οποίου η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα και δεν σταματάει. Υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο πίσω από τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

«Kαλπάζει» το ελαιόλαδο: Αυξήσεις- σοκ στην τιμή 

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να μη μειωθεί ο ΦΠΑ στο λάδι

Όπως επισήμανε ο πολιτικός αναλυτής του Star, έχει ανοίξει μια συζήτηση εδώ και μέρες για το λάδι. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν θα γίνει, διότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι η μείωση του φόρου θα περάσει στην τιμή, όπως έγινε και στην περίπτωση της Ισπανίας. 

«Πράσινος χρυσός» το λάδι: Συνεχίζεται το ράλι τιμών! 

Υπάρχει πάντως ένα δεδομένο πρόβλημα: Οι τιμές του λαδιού και δεν αποκλιμακώνονται και «φουντώνουν» τα νούμερα του πληθωρισμού. 

Το παρασκήνιο και οι «κόντρα» εισηγήσεις για τον ΦΠΑ στο λάδι

Όσον  αφορά το «παρασκήνιο», υπήρξε εισήγηση -  άποψη από τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο να μειωθεί ο ΦΠΑ, ακόμα και να μηδενιστεί για ένα διάστημα, από το σημερινό 13%. Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη φέρεται να ήταν σύμφωνα με πληροφορίες: «Και η τιμή δεν θα μειωθεί και θα δημιουργηθεί μια τρύπα στα έσοδα του κράτους κοντά στα 40-50 εκ. ευρώ». 

Οι διαφορετικές εισηγήσεις Θεοδωρικάκου - Χατζηδάκη για τον ΦΠΑ στο λάδι 

Εν τέλει το Μαξίμου δεν «αγόρασε»  την εισήγηση, όπως μέχρι τώρα δεν έχει «αγοράσει» και τα σενάρια μείωσης των υπόλοιπων έμμεσων φόρων.