Δώρο Πάσχα 2023: Ποιοι θα δουν αυξημένο ποσό στον λογαριασμό τους

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η πληρωμή στους εργαζόμενους

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το δώρο Πάσχα / Βίντεο: ΕΡΤ

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Αρκετές επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει την πληρωμή του, ενώ από την Παρασκευή 31 Μαρτίου η καταβολή του δώρο Πάσχα στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας.

Κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι καθαρές αποδοχές μετά την αύξηση

Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Πάσχα.

Δώρο Πάσχα 2023: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Πώς υπολογίζετε το ποσό

Για το επίδομα Πάσχα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Απριλίου. Όσοι έχουν δουλέψει λιγότερο διάστημα από το 4μηνο αυτό, θα πάρουν την αναλογία του χρόνου που δούλεψαν.

Δώρο Πάσχα 2023: Πότε θα πληρωθεί – Πόσα θα πάρετε

Όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο θα πρέπει να πάρουν ως δώρο 15 ημερομίσθια, ή αν δούλεψαν λιγότερο, δικαιούνται 1 ημερομίσθιο για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες.

Καιρός: Αγριεύει πάλι από σήμερα – Τι προβλέπεται για το Πάσχα

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει δώρο Πάσχα έως τις 12 Απριλίου μπορούν να κινηθούν εναντίον του εργοδότη, καθώς συνιστά ποινικό αδίκημα.

Ποιοι θα πάρουν αυξημένο δώρο Πάσχα

Αυξημένο Δώρο Πάσχα θα λάβουν συνολικά 585.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και είδαν να αυξάνεται στα 780 ευρώ από 1η Απριλίου. 

Αυξημένο δώρο Πάσχα για 600.000 εργαζόμενους

Το δώρο θα υπολογιστεί με βάση το νέο μισθό και θα αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Δώρο Πάσχα 2023: Για το επίδομα Πάσχα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Απριλίου. Όσοι έχουν δουλέψει λιγότερο διάστημα από το 4μηνο αυτό, θα πάρουν την αναλογία του χρόνου που δούλεψαν

Αυξημένο ήταν, όμως, και το ποσό για τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας, το οποίο – μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού – ανέρχεται πλέον στα 479 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα μέσω της online εφαρμογής, που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ, να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Πάσχα που δικαιούνται στο παρακάτω σύνδεσμο: https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php