Ποια είναι η πιο περιζήτητη ειδικότητα στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Τι αποκαλύπτει ετήσια έρευνα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και οι ξενοδοχοί έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση προσωπικού προκειμένου να υποδεχτούν το πολλά υποσχόμενο καλοκαίρι του 2023. Η εύρεση προσωπικού στον τουριστικό κλάδο έχει μεταβληθεί σε δύσκολη υπόθεση, ειδικά από την έναρξη της πανδημίας και μετά, οπότε και πολλοί εργαζόμενοι αναζήτησαν εργασία σε άλλους τομείς πέραν του τουρισμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ετήσια έρευνα του Travel.gr, η οποία αποκαλύπτει ποια είναι η πιο περιζήτητη ειδικότητα για πρόσληψη στα ξενοδοχεία της Ελλάδας. 

Κρήτη: Στους 10 κορυφαίους προορισμούς για το 2023

Καμαριέρης - Καμαριέρα. Αυτή είναι η ειδικότητα που αναζητά εντονότερα η πλειοψηφία των ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα. Πιο αναλυτικά, από τη διήμερη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα σε 515 αγγελίες αναζήτησης προσωπικού που αφορούν στον τουρισμό, οι 368 είχαν αναρτηθεί από ξενοδοχεία, ενώ από αυτές τις 368 αγγελίες των ξενοδοχείων, οι περισσότερες αγγελίες απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτή την ειδικότητα, η οποία διατηρεί τα σκήπτρα του αγώνα αναζήτησης προσωπικού.

«Μάχη» ξενοδόχων και ιδιοκτητών Airbnb για την πρόσληψή τους

Μάλιστα, παρατηρείται ότι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων τύπου Airbnb δίνουν «μάχη» για την πρόσληψη της συγκεκριμένης ειδικότητας. 

Τουρισμός για Όλους: Πότε θα γίνει νέα κλήρωση για τα 125.000 voucher

Πάντως, έχουν αναρτηθεί εκατοντάδες αγγελίες εργασίας τη φετινή σεζόν, από τα πολυτελή ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έως πεντάστερα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο.