Θα «καίει» η τιμή του αρνιού το φετινό Πάσχα: Αύξηση 30 - 40%!  

Πόσα ευρώ κοστίζει φέτος  και ποια ήταν η τιμή πέρσι  

 Μεγάλη αύξηση θα σημειώσει η τιμή του αρνιού το φετινό Πάσχα, που εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη κατά 30 - 40% σε σχέση με πέρσι, λόγω των αυξήσεων στην τιμή των ζωοτροφών αλλά και του μεγαλύτερου κόστους της ενέργειας.       

Κάτω από 10 ευρώ κόστιζε το αρνί πέρσι αλλά φέτος η τιμή θα είναι σημαντικά υψηλότερη (πηγή Ευρωκίνηση)      

 Η «μάχη» του οβελία: Με ποιά τιμή θα έρθει στο πασχαλινό τραπέζι;

Στα 7,5 ευρώ το κιλό  θα ανέλθει η τιμή για το αρνί για τους παραγωγούς εν όψει Πάσχα, όπως εκτιμά ο Λευτέρης Γίτσας, πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), αλλά φυσικά θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη για τον καταναλωτή.

 Μουδιασμένη ακόμη η αγορά για το πασχαλινό τραπέζι

Συγκεκριμένα, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα ο παραγωγός θα πληρωθεί....κατά μέσο όρο 7,5 ευρώ το κιλό για το αρνί και 8 ευρώ το κιλό για το κατσίκι, εκτίμησε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας σε συνέντευξη Τύπου, κάνοντας τον απολογισμό της οκταετούς δράσης της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΔΟΚ, η τιμή που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής θα φτάσει τα 12 – 13 ευρώ το κιλό για αρνί και κατσίκι, από 9-10 ευρώ πέρσι, με τον κ. Γίτσα να απευθύνει έκκληση προς τους κτηνοτρόφους να συγκρατήσουν την τιμή και να επισημαίνει «ότι δεν πρέπει να εκμεταλλευτούν την κατάσταση».