Φορολογικές δηλώσεις 2022: Θα υποβληθούν πιο νωρίς από ποτέ

Σε 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο σε 8 δόσεις, δηλαδή η τελευταία θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο του 2023.

«Έχουμε ήδη συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό τον Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, έτσι ώστε όχι μόνο εσωτερικά η ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να ανοίξει το σύστημα από τον Μάρτιο, αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς (ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ελληνική Ένωση Τραπεζών) πολύ γρήγορα να ενσωματώσουν τα στοιχεία, έτσι ώστε να διευκολύνουν το έργο των λογιστών και παράλληλα οι πολίτες να συνεχίσουν να έχουν τις διευκολύνσεις στις δόσεις των τελευταίων ετών», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Αφορολόγητο: Ποιες αποδείξεις δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

Ήδη, ο διοικητής της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), Γιώργος Πιτσιλής, έχει καλέσει τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και οι φορείς του δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην ΑΑΔΕ τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021.

Σταϊκούρας: Πού θα φθάσει η μείωση του νέου ΕΝΦΙΑ  

Υπενθυμίζεται ότι σε 10 ή 12 δόσεις, θα πληρωθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ, ο οποίος αναμένεται φθάσει σε 6,3 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων μέσα στον Μάρτιο.