Πιθανόν και την Τρίτη ανακοινώσεις για 800 ευρώ και σε άλλα επαγγέλματα

Έρχεται «μάχη» στο Εurogroup για τη στήριξη της οικονομίας

Πιθανώς και αύριο να γίνουν ανακοινώσεις για νέους Κωδικούς επαγγελματικών δραστηριοτήτων που πλήττονται από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, όπως και να  δοθούν διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς θα λάβουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα 800 ευρώ και πώς  θα ενεργοποιηθεί η έκπτωση 40% στα ενοίκια, σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού συντάκτη του Star Γιώργου Παππού.  

Νέο πακέτο μέτρων για επιχειρήσεις και τουρισμό

Στην τηλεδιάσκεψη του ECOFIN που ξεκινά σε λίγο, αναμένεται η τυπική ανακοίνωση για την ενεργοποίηση της Ρήτρας Διαφυγής από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά έκτακτο δημοσιονομικό όπλο, που δίνει και στην Ελλάδα απεριόριστη ελευθερία κινήσεων. 

Πιο δύσκολη αναμένεται να είναι  η διαπραγμάτευση αύριο στο Eurogroup, γιατί εκτός από τη δημοσιονομική ελευθερία θα πρέπει να βρεθούν και χρήματα. Οι όποιες αποφάσεις πάντως θα είναι προπαρασκευαστικές για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, όπου αναμένεται να γίνει μεγάλη «μάχη», καθώς στο εσωτερικό της ΕΕ επικρατούν διαφορετικές απόψεις. Στο τραπέζι θα βρεθούν  :
•    τα 410 δισ. ευρώ του ESM
•    Η έκδοση ευρωομολόγων 

Παρά το ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της επιδημίας  του κορωνοϊού εξακολουθούν να υπάρχουν απόψεις που αντιτίθενται  στην αμοιβαιοποίηση του Χρέους