Χρήστος Σταϊκούρας: «Αναδρομικά σε συνταξιούχους που αδικήθηκαν!»

Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» ο υπουργός Οικονομικών σε σχέση με τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι, προσθέτοντας ότι:«Τα αναδρομικά που θα αποφασιστεί ότι δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν με γνώμονα το χρέος της πολιτείας απέναντι σε όσους αδικήθηκαν. Όμως ξεκαθαρίζω ότι, ταυτόχρονα και σταθερά, κύριο μέλημά μας παραμένει η αποτροπή κάθε πυροδότησης της αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας».

Μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Μιλώντας για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κύριος Σταϊκούρας ανέφερε ότι βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της κυβέρνησης:«Επιδιώκουμε τα πλέον συμφέροντα για την πατρίδα και σας καταθέτω την εκτίμησή μου ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα εντός του 2020» είπε.

Μεγάλες αλλαγές στις εισφορές επαγγελματιών - αγροτών από τον Βρούτση

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας για τις επαφές του με ξένους αξιωματούχους εξέφρασε την άποψη ότι: «Οι συνθήκες είναι πιο εξομαλυμένες και το κλίμα πιο «εύκρατο» σε σχέση με το παρελθόν» ενώ προσθέτει ότι η πρόσφατη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Στην ερώτηση αν ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει κάποια επιπλέον έκπληξη προς όφελος των πολιτών ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε: «Η κυβέρνηση, σταθερά, έχει επιλέξει να αξιοποιεί τον όποιο διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και πάντα προς όφελος αυτών που έχουν περισσότερο ανάγκη».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας για την πορεία της οικονομίας είπε πως:«Η Ελλάδα, με προσεκτικές και σταθερές πολιτικές κινήσεις, γυρίζει σελίδα και επιστρέφει στην πλήρη κανονικότητα, αρχίζοντας και πάλι να σωρεύει κεφάλαιο αξιοπιστίας».