Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Η αγορά του ΟΛΠ από την COSCO προσελκύει και άλλους επενδυτές

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή της Κίνας που θέλει ένα άνοιγμα προς τη Δύση»

Την εκτίμηση ότι η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ από τη Cosco θα φέρει και άλλους επενδυτές στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα εξέφρασε ο Στέργιος Πιτσιόρλας στο Bloomberg.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή -αναφορικά με τις μεταφορές- της Κίνας, η οποία θέλει ένα άνοιγμα στη Δύση και βλέπει την Ελλάδα ως γέφυρα. Οι μεταφορές είναι ανταγωνιστικός τομέας και η κινεζική παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί την ανάγκη και σε άλλους να έχουν παρουσία στην Ελλάδα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως οι δεσμε��τικές προσφορές για την αγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΘ αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες -μεταξύ άλλων- από το Ντουμπάι, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Γερμανία αλλά και τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε επίσης στην πρόοδο που συντελείται στις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις που έχει αναλάβει το Ταμείο, ενώ ειδικά για την πώληση του ΔΕΣΦΑ τόνισε πως θα συνεχιστεί χωρίς εμπόδια.