«Κούρεμα και νέο πακέτο στήριξης σημαίνει...νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ» - Ποιος το είπε και τάραξε τα νερά;

Διαβάστε αναλυτικά

Την άποψη ότι δε συμφέρει την Ελλάδα να ανοίγει συζητήσεις για νέο "κούρεμα" του χρέους ή για τρίτο πακέτο βοήθειας εξέφρασε η Επίτροπος Αλιείας στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη.

«Είναι σαφές ότι 'κούρεμα' του χρέους και νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο μνημόνιο. Τρίτο νέο πακέτο με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα σημαίνει νέο μνημόνιο, νέες υποχρεώσεις της χώρας», είπε χαρακτηριστικά η κ.Δαμανάκη, μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA

Η κ.Δαμανάκη τόνισε πως το κλίμα για τη χώρα μας είναι σαφώς καλύτερο, ενώ συμφώνησε και με την θέση του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα πως υπάρχει ελπίδα.

Ερωτώμενη για πότε βλέπει την Ελλάδα να βγαίνει από το τούνελ της οικονομικής κρίσης η κ.Δαμανάκη εκτίμησε πως «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας»

«Κατά πόσο έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής θα έλεγα ότι είναι ανάγκη να είμαστε πιο συγκρατημένοι. Εξαρτάται βέβαια που βάζουμε το τέλος της διαδρομής. Αυτή η ιστορία για τη χώρα μας είναι μαραθώνιος, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και αυτό που νομίζω ότι χρειάζεται να μεταδώσουμε όλοι είναι ότι πράγματι εάν η Ελλάδα είναι συνεπής με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα τα καταφέρει» ανέφερε.