Στα «χαρακώματα» πάλι η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ από τη δήλωση Κουρουμπλή για Σακκά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει κατηγορούμενο για τρομοκρατία» υποστηρίζει η Συγγρού

Στα «χαρακώματα» οδηγήθηκε και πάλι η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά τη δήλωση του βουλευτή του Π. Κουρουμπλή για τον Κ. Σακκά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στη δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε συγκεκριμένα:

«Δικαιοσύνη: Το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας

Ο ανθρωπισμός είναι μια οικουμενική αξία που πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Κάθε προσβολή του νομικού πολιτισμού πλήττει ευθέως και τον ανθρωπισμό.

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για εξάμηνη παράταση της προφυλάκισης του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Σακκά, για μια υπόθεση για την οποία φαίνεται εκ πρώτοις ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής του, υπονομεύει την αξιοπιστία του θεσμού της Δικαιοσύνης. Όταν η συνολική περίοδος προφυλάκισης ενός κατηγορουμένου φτάνει τους 30 μήνες, υπερβαίνοντας κάθε περιθώριο που ορίζει το Σύνταγμα και η δικονομία, οδεύουμε σε δρόμους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία.»

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα στη δήλωση του κ. Κουρουμπλή για τον προφυλακισμένο κατηγορούμενο για τρομοκρατία και υποστήριξε στη δική της ανακοίνωση:

«Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Σήμερα με δημόσια δήλωσή του τον αθωώνει κιόλας. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν;».

Και επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Κ. Σακκά

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, αποτελούμενη από τους βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου και Σταύρο Κοντονή, καθώς και μέλη του Τμήματο�� Δικαιωμάτων, επισκέφθηκε σήμερα τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσηλευόμενου για την κατάσταση της υγείας του.

«Αφορά τη στοιχειώδη λειτουργία ενός κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του αισθήματος δικαίου το οποίο σήμερα ακυρώνεται χωρίς προσχήματα. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει συναίσθηση των ευθυνών της. Αντί γι' αυτό, συγκαλύπτει μια άνευ προηγουμένου αυθαιρεσία, για λόγους ακροδεξιάς δημαγωγίας. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνει ο Κώστας Σακκάς για τη ζωή και την ελευθερία του. Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός αφορά την ίδια τη δημοκρατία» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Κατριβάνου.