Κατεπείγουσα επιστολή Βρούτση στα ασφαλιστικά ταμεία

Τι ζητά ο υπουργός Εργασίας για τις συντάξεις

​Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απέστειλε σήμερα Τετάρτη, προς όλους τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, κατεπείγουσα επιστολή, με την οποία ζητάει να επισπεύσουν τη διασταύρωση των αριθμών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ των συνταξιούχων τους!

Στην ίδια επιστολή ο κ. Βρούτσης υπενθυμίζει στα ταμεία, πως ΠΡΕΠΕΙ να προβούν σε επανυπολογισμό των συντάξεων, εφαρμόζοντας όλους τους νόμους που δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε, σύμφωνα με τον κο Βρούτση, «να αποκτήσουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου συντάξεων στην Ευρώπη».

«Με το νόμο που καταθέτουμε στην Βουλή, όχι μόνο νοικοκυρεύουμε το ασφαλιστικό σύστημα αλλά απέχουμε ελάχιστα από το να έχουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου συντάξεων στην Ευρώπη. Και αυτό χωρίς να δαπανήσουμε ούτε 1 ευρώ από τον έλληνα φορολογούμενο. Μόνο με την θέληση μας. Είναι κρίμα μία δουλειά που έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους διοικητές των ταμείων και τους υπαλλήλους και σχεδόν ολοκληρώνεται, να μην φτάσει στο τέλος της. Ζητάω να καταβάλλουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επίτευξη και αυτού του εθνικού στόχου. Γιατί πολύ απλά, μπορούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.