Ρωσία: Ακόμα ένας μυστηριώδης θάνατος στελέχους ρωσικής εταιρείας ενέργειας

Έπεσε από ταχύπλοο σκάφος στη θάλασσα

Μυστηριώδης θάνατος του προέδρου της πετρελαϊκής Lukoil στη Ρωσία / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (1/9/)

Ακόμη ένας μυστηριώδης θάνατος υψηλόβαθμου στελέχους στον τομέα της ενέργειας σημειώθηκε στη Ρωσία.

Ο Ιβαν Πετσόριν, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής βιομηχανίας στην Εταιρεία για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής, πέθανε αφού φέρεται να έπεσε από ταχύπλοο σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Βλαδιβοστόκ το βράδυ του Σαββάτου.

Μυστηριώδης θάνατος του προέδρου της πετρελαϊκής Lukoil στη Ρωσία

Ο 39χρονος είχε πρόσφατα παρευρεθεί σε ένα μεγάλο συνέδριο που διοργανώθηκε από τον πολεμοχαρή του Κρεμλίνου στο Βλαδιβοστόκ.
Είναι ο τελευταίος από μια σειρά ανώτερων αξιωματούχων που συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας και το Κρεμλίνο που πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες τους τελευταίους μήνες.

Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα που του στοίχισε τη ζωή

Ο Πετσόριν έπεσε από το πλάι μιας βάρκας στα νερά κοντά στο νησί Ράσκι κοντά στο ακρωτήριο Ιγνάτιεφ, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

Η σορός του βρέθηκε μετά από έρευνα που διήρκεσε περισσότερο από μία ημέρα.

«Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για φίλους και συναδέλφους, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία», ανέφερε επίσημη δήλωση της εταιρείας.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Igor Nosov, 43 ετών, πέθανε επίσης ξαφνικά τον Φεβρουάριο, Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη εγκεφαλικό.

Ρωσία: Σειρά μυστηριωδών θανάτων ισχυρών Ρώσων

Ο θάνατος του Πετσόριν είναι απλώς ο πιο πρόσφατος σε μια σειρά από ανεξήγηα περιστατικά που αφορούν ισχυρούς Ρώσους μεγιστάνες.

  • Την 1η Σεπτεμβρίου ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, 67 ετών, αντιπρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, πέθανε σε μια ύποπτη πτώση από παράθυρο στο ίδιο νοσοκομείο της Μόσχας, όπου ο Πούτιν θα ερχόταν αργότερα την ίδια ημέρα για να αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής στον πρώην σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Η Lukoil δήλωσε ότι ο Μαγκάνοφ απεβίωσε μετά από μάχη με σοβαρή ασθένεια.
  • Τον Ιούλιο ο Γιούρι Βορόνοφ, 61 ετών, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας μεταφορών Astra Shipping, βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς στην πισίνα του σε προάστιο της Αγίας Πετρούπολης.
  • Τον Απρίλιο ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, 51 ετών, βρέθηκε πυροβολημένος, μαζί με τη σύζυγό του και την 13χρονη κόρη τους, ύστερα από υποψία δολοφονίας-αυτοκτονίας. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι πράξεις βίας πιθανόν να πραγματοποιήθηκαν από τον επιχειρηματία σε έξαλλη κατάσταση ζήλιας, επειδή υποπτευόταν ότι η 47χρονη σύζυγός του ήταν έγκυος από τον προσωπικό του σοφέρ, ανέφερε ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος kp.ru, επικαλούμενος πηγή των διωκτικών αρχών.
  • Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, ένα παρόμοιο φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ισπανία, όπου η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα του Σεργκέι Πρωτοσένια, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novatek - μιας εταιρείας με δεσμούς με το Κρεμλίνο - της συζύγου του και της έφηβης κόρης τους. Υποστηρίχθηκε τότε ότι ο 55χρονος Πρωτοσένια δολοφόνησε την οικογένειά του με τσεκούρι προτού κρεμαστεί.
  • Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ο Leonid Shulman και ο Alexander Tyulakov -δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Gazprom, της πλειοψηφικής κρατικής ενεργειακής εταιρείας της Ρωσίας- φέρονται να έδωσαν τέλος στη ζωή τους και να άφησαν σημειώματα αυτοκτονίας.