Εξαπλώνεται η ηπατίτιδα: Κρούσματα εντοπίστηκαν σε Ιαπωνία και Καναδά

Τι αναφέρουν οι ιατρικές Αρχές της χώρας για τη μυστηριώδη νόσο

Εξαπλώνεται η οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά. Εκτός της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κρούσματα εντοπίστηκαν τώρα στον Καναδά και την Ιαπωνία

Ηπατίτιδα: Η «μάχη» της τρίχρονης Λόλα που χρειάστηκε μεταμόσχευση νεφρού

Η μυστηριώδης ηπατίτιδα που έχει μολύνει παιδιά σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο έφτασε στην Ασία και τον Καναδά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Έκτακτη ανακοίνωση από το ECDC για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Η Ιαπωνία κατέγραψε ένα κρούσμα ηπατίτιδας στις 21 Απριλίου. Πρόκειται για ένα παιδί που είχε βγει αρνητικό σε κορωνοϊό και αδενοϊό, που διερευνάται ως η βασική αιτία για την ανάπτυξη της νόσου. Στο συγκεκριμένο περιστατικό δε χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση.

Και η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διερευνά αναφορές για σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης σε μικρά παιδιά, ωστόσο δεν αποκάλυψε τον αριθμό των κρουσμάτων ή την τοποθεσία τους.

Ηπατίτιδα: Ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη στη Λάρισα

Ηπατίτιδα: 190 κρούσματα παγκοσμίως 

Μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 190 μυστήρια κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, με 140 από αυτά να εντοπίζοντας στην Ευρώπη και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο (110 περιπτώσεις).

Κρούσματα έχουν βρεθεί στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ 17 παιδιά αρρώστησαν βαριά και χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι τα πρώτα κρούσματα στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν τον Οκτώβριο στην Αλαμπάμα.

Τα πρώτα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν τον Ιανουάριο.

Το Σάββατο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι τουλάχιστον ένα παιδί έχει καταλήξει από τη νόσο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ ανέφερε ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός μηνός και 16 ετών. 

Η ηπατίτιδα προκαλείται συνήθως από έναν από τους πολλούς μεταδοτικούς ιούς ηπατίτιδας, αλλά αυτοί δεν έχουν βρεθεί στα προσβεβλημένα παιδιά.

Ο ίκτερος, η διάρροια και ο κοιλιακός πόνος είναι μεταξύ των αναφερόμενων συμπτωμάτων.